Ovaj potez oštetiće kompaniju za nekoliko desetina miliona evra.

Čelnik “Ferero Frans” Nikolas Nejkov rekao je da je zagađenost došla “iz filtera smeštenog u posudi za maslac”, u fabrici u Arlonu u Belgiji. Rekao je da su zarazu mogli da uzrokuju ljudi ili sirovi materijal.

Utvrđeno je da čokoladni proizvodi proizvedeni u fabrici u Arlonu, na jugoistoku Belgije, sadrže salmonelu, što je rezultiralo desetinama slučajeva oboljevanja od salmonele u nekoliko evropskih zemalja.

Belgijske zdravstvene vlasti naredile su početkom aprila italijanskoj grupi “Ferero” da obustavi proizvodnju u svojoj fabrici u Belgiji, nakon istrage o desetini slučajeva salmonele povezanih sa Kinder čokoladama.

“Ferero”, koji je povukao nekoliko serija “Kinder Surprise” čokoladnih jaja i drugih proizvoda s polica u Španiji, Britaniji, Irskoj i Sjedinjenim Državama, rekao je da su povučeni i drugi Kinder proizvodi proizvedeni u Arlonu.

Fabrika u Arlonu činila je oko sedam odsto ukupne svetske količine Kinder proizvoda.

Zatvaranje fabrike i zdravstveni problemi bili su udarci za italijanskog konditorskog diva Ferera, koji su došli u vreme uskršnjih praznika kada su Kinder čokolade veoma tražene u supermarketima.

021.rs

Share: