Portparol Kfora pukovnik Karmelo Vitale kazao za RTV Kim da Kfor nema dokaza o preletanju dronova sa područja Kosova na teritoriju centralne Srbije i duž kopnene zone bezbednosti.

„U ovom trenutku nemamo dokaza o onome što su mediji objavili. Obavestićemo vas ako budemo imali bilo kakve informacije u vezi s tim“, kratko je odgovorio pukovnik Vitale na pitanje RTV Kim.

Podsetimo, sinoć je RTS objavio vest pozivajući se na svoje izvore da su primećeni dronovi na području Merdara i u okolini Raške, te da su osmatrali kasarne i položaje Vojske Srbije.

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je takođe za RTS da ne može da kaže čiji su dronovi, ali da ih je bilo višei da su došli sa teritorije Kosova.

Prema njegovim rečima, bespilotne letelice snimale su juče aktivnosti u Kopnenoj zoni bezbednosti i dve kasarne u području Raške i Merdara.

Jutros je i kosovski ministar odbrane Armend Mehaj saopštio da nije tačno da su na području Merdara i u okolini Raške primećeni dronovi koji su sa Kosova osmatrali kasarne i položaj Vojske Srbije.
KiM, foto: prntscr/YT/HV

Share: