Grčko finansijsko tužilaštvo otvorilo je preliminarnu istragu protiv grčke poslanice Evropskog parlamenta u zatvoru u Belgiji Eve Kaili, zbog korupcije i pranja novca.

Finansijski tužilac Hristos Bardakis naložio je otvaranje istrage (protiv Eve Kaili) zbog primanja mita i pranja novca“, u saradnji sa belgijskim pravosuđem koje vodi istragu protiv bivše potpredsednice Evropskog parlamenta u sklopu skandala o korupciji u kojem se pretpostavlja da je povezan sa Katarom.

Bardakis je naložio dvojici pomoćnika tužioca da istraže slučaj i zatražio je pravnu pomoć od Belgije da dobije kopije dokumenata koji se odnose na slučaj Eve Kaili, naveli su isti izvori.

Međutim, grčki tužioci moraju da sačekaju rezultate istrage koja je u toku u Briselu, pre nego što nastave sa mogućim otvaranjem krivičnog postupka u Grčkoj.

Eva Kaili (44) osumnjičena je da je primila mito od katarskih vlasti koje su organizovale Svetsko fudbalsko prvenstvo, kako bi branila njihove interese.

Ona se izjasnila da nije kriva, dok je njen advokat rekao da nije znala za veliku sumu novca pronađenu u njenom domu u Briselu. Eva Kaili treba u sredu, 22. decembra da se pojavi pred belgijskim sudom.

021.rs

Share: