Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Od neodoljivog šarma Beograda se ne može pobeći. Ipak, ukoliko se umorite od turističkih obilazaka, šetnji, gradske gužve i ludog noćnog provoda, mali beg iz prestonice će vam sigurno prijati. Serbia.com vam preporučuje četiri sjajne destinacije nadomak Beograda. Uživajte!

1. Vinča

Da li ste znali da najdrevnija neolitska civilizacija Evrope spava na lokalitetu Vinča, na desnoj obali Dunava, nedaleko od centra Beograda?

Ukoliko još uvek niste, pravo je vreme da otkrijete ovu zanimljivu destinaciju i zavirite u kolevku evropske civilizacije!

2. Avala

Pogled na Beograd iz oblaka? Odlična ideja! Prelepa planina i jedno od omiljenih izletišta pružiće vam jedinstven pogled na prestonicu, ali i mnogo toga drugog.

Od krajolika netaknute prirode, preko raznih kulturno-istorijskih znamenitosti, do okrepljućeg i blagotvornog vazduha.

3. Nautičko selo

Ukoliko ste ljubitelj reke, sporta, lova, ribolova, ali i zanimljivog provoda na obali reke, onda je nautičko selo nadomak Beograda idealna destinacija za vas!

Ovde ćete uživati u jedinstvenim kućicama na vodi, lepotama reke Save, veličanstvenoj prirodi i fantastičnim zalascima sunca.

4. Zornića kuća

Nigde ne možete tako intenzivno osetiti tradicionalni duh Srbije kao u etno selima rasutim po najskrovitijim i najlepšim krajolicima Srbije!

Jedno takvo autentično mesto nalazi se na samo par kilometara od Beograda. Posetite Zornića kuću i oživite srpske običaje iz davnina!

Na sat od Beograda, Serbia.com.