Srbija se nalazi na evropskom putu. Tu nema dileme i nastavićemo snažnije da idemo i borimo se za mesto Srbije u okviru porodice evropskih naroda. To je osnovna poruka kojom je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvorio svoje obraćanje.

Predsednik Vučić je rekao i da prisustvujemo svetskom sukobu, kao i da uprkos tome što je danas nepopularno u Srbiji, a prema poslednjim istraživanjima, prvi put imamo jasnu većinu građana Srbije, 44 odsto, koji su protiv ulaska u Evropsku uniju Srbija ide ka EU.

Predsednik Aleksandar Vučić je, obrazlažući razloge zbog kojih će Srbija snažnije biti na evropskom putu, istakao je da najveći deo inveticija u Srbiji iz EU, uz ogroman nivo trgovinske razmene za Unijom i njenim čalnicama.

„Nije naš posao da podilazimo javnom mnenju. Razumem zašto je deo ljudi ljut na EU, ali građani moraju da znaju šta mi sve radimo sa EU i želim da im ukažem na to da je ono što je pravedeno važno, ali u međunarodnim odnosima ne postoji ljubav, pravda, mi moramo da vodimo računa o našim interesima. Zato je moja poruka svima da će Srbija biti snažnija na evropskom putu. Pred nama su dalje reforme u oblasti vladavine prava, osnaživanje samostalnosti tužilaštva i uspostavljanju jasnijih demokratkih pravila i većeg poštovanja na političkoj sceni“, rekao je predsednik Vučić.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine predsednik Vučić je rekao da on ne postoji i pokušaj dijaloga u Berlinu bio je samo pokušaj, jer oni (Priština) suštinski ne žele dijalog.

„Od kada je Kurti na vlasti imamo za čak 50 odsto uvećan broj incidenata i napada na Srbe na Kosovu i Metohiji. Bilo ih 128 tokom 2020.godine i mi smo suočeni sa neprimerenim pritiscima i ocenama svega što se zbiva, kao i svakodnevnim kršenjim međunarodnog prava”, rekao je predsednik Vučić.

Politika

Share: