Sa njim je imao, kako je napisao, “otvoren razgovor” i “pripreme za nastavka dijaloga između Beograda i Prištine”.

Srbiji je snažno zamereno neuvođenje sankcija Ruskoj Federaciji“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu i dodao da se razgovori uskoro nastavljaju.

Sastanku je prisustvovao i predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, prema fotografijama koje je Vučić priložio na Instagram profilu.

Vučić je počeo drugi dan Minhenske konferencije razgovorima sa državnom skeretarkom Nemačke Franciskom Bratner i premijerom Severne Makedonije Dmitrom Kovačevskim.

Sa prijateljem Dmitrom Kovačevskim uvek i na svakom mestu o saradnji, razvoju, novim projektima. Pred nama je izazovna godina, ali i mnogo prilika koje smo spremni da iskoristimo na dobrobit građana“, napisao je danas Vučić na svom Instagram profilu.

Vučić je dodao da nemaju vremena “za filozofiranje o teškoj situaciji, mora da se radi i da se ide napred”.

Vučić je napisao da je sa državnom sekretarkom Ministarstva za ekonomske poslove i klimatsku akciju Nemačke Franciskom Brantner imao “odličan sastanak”.

Odličan sastanak sa Franciskom Brantner i nastavak razgovora o konkretizaciji projekata o kojima smo govorili u Beogradu u septembru prošle godine. Akcenat je bio na zelenim iznvesticijama, ali i na primeni najboljih praksi i iskustava Nemačke u oblasti rudarstva i energetike“, napisao je Vučić.

Vučić je juče, prvog dana Minhenske konferencije o bezbednosti, razgovarao sa više zvaničnika, a imao je i kratak sastanak sa Borelom i najavio da će u Minhenu još razgovarati sa njim.

Evropska služba za spoljne poslove saopštila je juče da su Vučić i premijer Kosova Aljbin Kurti potvrdili da će u ponedeljak, 27. februara doći u Brisel na nastavak dijaloga pod okriljem EU.

021.rs

Share: