Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je danas posle sastanka sa ministarkom spoljnih poslova Velike Britanije Elizabet Trus (Elizabeth Truss) da postoje pokušaji da se angažuju neki u BiH da se uključe u slanje opreme ili naoružanja za Ukrajinu, ali da se to neće desiti.

„To se naravno neće desiti mimo odluke Predsedništva BiH. Ako to dodelite na neki drugi način, onda ste švercer oružja, ko god to činio“, rekao je Dodik novinarima posle sastanka, prenosi Klix.ba.

Dodik je rekao da mu je žao Ukrajinaca, ali budući da je Predsedništvo zaduženo za spoljnu politiku, odluka o dostavljanju opreme i naoružanja nikada neće biti usvojena.

Kako prenosi RTRS, Dodik je komentarišući izjavu Elizabet Trus da su Moldavija, Gruzija i BiH ugrožene i da ih treba braniti, rekao da nema informacije o ugroženosti BiH.

„Rekao sam joj da sam član vrhovne komande u BiH i da mi nemamo takve informacije, da je komandant Alte rekao da je ovde stabilno i mirno, da je zamenik Združenog štaba NATO isto tako rekao da nema bezbednosnih izazova, a to smo mogli da čujemo i od Stjuarta Piča koji je bio tu prisutan. Rekao sam joj da ne može da tvrdi da ovde treba nekoga da brani“, poručio je Dodik.

Trus se u Predsedništvu BiH sastala sa članovima Predsedništva Dodikom i Željkom Komšićem, kao i predsedavajućim Predsedništva Šefikom Džaferovićem.

FoNet

Share: