Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

foto: pixabay/Toby_Parsons

Do 2026. godine Bentli (Bentley) će svoje automobile ponuditi u formi hibrida ili kao modele sa baterijama i utičnicama, a do 2030. godine potpuno će eliminisati ponudu klasičnih benzinskih motora.Očekuje se da u budućnosti Bentli bude 100 odsto električan. Kompanija je najavila novu strategiju za ovaj luksuzni britanski brend, koji je deo Volksvagen (Volkswagen) grupe.

Tokom ove decenije, postepeno će prestati da nude klasične motore sa unutrašnjim sagorevanjem, budući da njihova vizija budućnosti ide ruku pod ruku zajedno sa motorima na električnim pogonom.

Ipak, važno je napomenuti da ćemo nastaviti da pravimo klasične Bentli modele, ali ćemo naš luksuzni model pretvoriti u novi, održivi model i etički uzor. Moramo da nastavimo tradiciju dugu sto godina, ali i da je stavimo u savremeni kontekst. Prelazak na električne pogone velika je promena za automobilsku industriju, ali se mi toga ne bojimo. Ovakve promene nam daju zalet i insipirišu nas“, rekao je predsednik Bentlija Adrijan Holmark prilikom predstavljanju dugoročne strategije, piše Energetski portal.

Kompanija Bentli želi da neutrališe emisije ugljen-dioksida iz automobila koje proizvodi, što očekuje i od svoje konkurencije. Sledeće godine ova kompanija će predstaviti dva plug-in hibrida.

U novu tehnologiju Bentli ulaže milijarde evra, a Velika Britanija je najavila da će u skoroj budućnosti da zabrani prodaju novih vozila sa klasičnim motorima. Broj električnih automobila u Velikoj Britaniji je u stalnom porastu pa se samo tokom 2020. broj ponosnih vlasnika ovih vozila utrostručio i popeo na 76 hiljada.

Original