Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Upotrebom električnih automobila smanjuju se emisije CO2 i azot – oksida, zbog čega ih mnogi doživljavaju kao spasioce naše planete. Možda su za zdravlje planete zaista blagotvorni, ali prema objavljenoj studiji Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj (OECD) uzrokuju drugi problem – opasniji su za zdravlje ljudi.

Električni automobili sa većom autonomijom emituju više sitnih lebdećih čestica koje nastaju kao posledica trošenja guma i kočnica, odnosno erozijom materijala od kojeg su kočnice napravljene.

Ta sitna prašina (PM2.5) opasna je za sistem organa za disanje kod ljudi. Zašto je tako? Masa električnih automobila mnogo je veća od onih sa dizel ili benzinskim motorima. Tako, Volkswagen Golf 8 težak je oko 1300 kg u osnovnoj varijanti, a električni ID.3 čak 1600 kg. Tu masu treba zaustaviti, više je i trenja te rastu i emisije sitnih čestica, piše Večernji list.

Iako električni automobili za usporavanje koriste i sam elektromotor, tu masu treba zaustaviti, pa je više i trenja između guma i puta, zbog čega rastu i emisije sitnih čestica.

Sa jedne strane, električni automobili emituju do devet odsto manje čestica PM10, ali kod PM2.5, koje su opasnije za zdravlje, situacija se menja.

Električna vozila sa autonomijom u vožnji do 160 km (kakvih je relativno malo) emituju do 13 odsto manje čestica od benzinaca i dizelaša, ali već vozila sa autonomijom oko 480 km emituju osam odsto više jer njihova masa, zbog većih baterija, značajno raste. Uz sve to ide i povećano trošenje guma.