Oko stotinak ljudi okupilo se jutros ispred prostorija GI SDP u severnom delu Kosovske Mitrovice. Oni pale sveće kod spomen ploče Oliveru Ivanoviću koji je ubijen na današnji dan 2018. godine.

Kako javlja novinarka Radija Kim sa lica mesta, među okupljenima su venčana supruga pokojnog Olivera Marina Ivanović, advokati Nebojša Vlajić i Ljubomir Pantović, brojni građani, ali i predastavnici srpske opozicije.

Među prisutnima su i Predrag Voštinić iz Narodnog fronta, Srđan Milivojević iz Demokratske stranke, Miroslav Aleksić i Žarko Ristić iz Narodne stranke, kao i Savo Manojlović iz “Kreni-promeni”.

Prisutno je i više medijskih ekipa. Ovaj skup je organizovan (8.15) u vreme kada je Oliver Ivanović pogođen sa šest metaka u leđa iz automobila u pokretu 16. januara 2018. godine.

Paljenje sveća za pokoj duše Ivanovića biće organizovano danas i u Kragujevcu, Nišu i drugim gradovima Srbije. Izvršioci, kao i nalogodavci njegovog ubistva još nisu poznati.

Dejan Nedeljković, prijatelj ubijenog Olivera Ivanovića: Ćute već pet godina

“Danas smo ovde, posle pet godina, na istom mestu gde je Oliver mučki ubijen. Za ovih pet godina smo rekli sve što smo mogli da kažemo vezano za njegovo ubistvo. Želeo bi da minutom ćutanja još jednom odamo počast Oliveru za sve što je učinio za nas na severu Kosova, ali i za naše sugrađane sa juga. Tako želimo i da ukažemo na one koji ćute već pet godina, a znaju sigurno mnogo više od nas o ubistvu, o nalogodavcima i o počiniocima”, kazao je on prisutnim novinarima.

Share: