Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

foto: prntscr/YT

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, prisustvovao je danas otvaranju gondole na Zlatiboru odakle je SAD i EU poručio da za eventualnu promenu Vašingtonskog sporazuma neko mora i Srbiju da pita. Poruku je imao i za opozicione lidere – Kosovo će priznati transcedentalnom meditacijom. 

Na pitanje o sastanku specijalnog izaslanika EU za dijalog, Miroslava Lajčaka i asistenta državnog sekretara SAD, Filipa Rikera a na kom je navodno dogovorena izmena Vašingtonskog sporazuma, Vučić je rekao da za tako nešto mora Srbija da se pita.

„Baš mi je drago što su se sastali Riker i Lajčak, lepo, mnogo su važni, ali o delu koji Srbija potpisuje i koji Srbija prihvata, o tome mora neko sa Srbijom da razgovara. Mi smo spremni da razgovaramo sa svima, ali da je tu nešto gotovo zato što su se sastali Amerikanci i Evropljani ili Nemci i nemački predstavnici, nije“, rekao je Vučić danas na Zlatiboru.

Dodao je da mu je interesantno to što svi koji su kritikovali Vašingtonski sporazum, govoreći da nije u korist Srbije, sada uglavnom ćute jer vide da mu se protive i Albanci i pojedini u Evropi.

Riker i Lajčak sastali su se 12. januara kada je Lajčak saopštio da je tom prilikom obnovljena jaki evropsko-američki saradnja na Zapadnom Balkanu.

„Takođe smo detaljno govorili i o situaciji u regionu i diskutovali o budućim aktivnostima,“ napisao je Lajčak na Tviteru.

Vučić je odgovorio i na optužbe opozicionih lidera, Sande Rašković Ivić i Mlašana Đorđevića.

Na ocenu Rašković Ivić da će Kosovo priznati, ali ne pismenim putem, Vučić je sarkastično odgovorio da će to uraditi transcedentalnom meditacijom, ali i da mora da je juče bio pun mesec jer je čuo mnogo gluposti.

S druge strane, Mlađanu Đorđeviću koji je rekao da je podrška Vučiću na KiM uslovljena ucenama, poručuje da vređa srpski narod.

„Izbore na Kosovu i Metohiji kontroliše OEBS. Ako neko misli da možete da ucenite naš narod na KiM, onda govorite loše o našem narodu na Kosovu. Ja mislim da Srbe na Kosovu niko ne može da uceni“, dodajući da oni dobro znaju ko im pomaže.

KoSSev.