Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Do kraja godine, svi zdravstveni radnici, njih 120.000 dobiće jednokratnu podršku od 10.000 dinara, a od januara će dobiti i povišicu, najavio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić nakon sastanka sa direktorima kovid bolnica u Srbiji.

Kako je rekao predsednika nakon ovog sastanka, nije bilo reči o merama – to je na kriznom štabu, precizirao je, ali je najavio oštrije sankcije u budućnosti za one koji se ne pridržavaju mera.

Još jednom je podcrtao da Srbija ne može da priušti zatvaranje zbog udara na privredu, ali upozorio da broj zaraženih raste.

Od skoro 1200 lica zaraženih do jutros, preko polovina, odnosno 620 bilo je sa teritorije Beograda zbog čega je sa predstavnicima zdravstvenih institucija razgovarao kako suzbiti širenje infekcije ali i funkcionisanje zdravstvenog sistema koji nije u kovid sistemu i nabavci vakcina protiv sezonskog gripa.

Pored Beograda, situacija je zabrinjavajuća i u Kragujevcu, ali je situacija u Srbiji i dalje povoljna u odnosu na druge delove Evrope, rekao je još i najavio proširivanje kapaciteta u kovid odeljenjima Zemunske bolnice i KBC Dragiša Mišović.

Vučić je rekao da je više zdravstvenih radnika obolelo, a među njima je i prepoznatljivo lice Kriznog Štaba, direktor Infektivne klinike u Beogradu, Goran Stevanović.

foto: screenshot/YT/RTS

Članak Vučić: Povišica za zdravstvene radnike; Danas novi rekord obolelih, preko 1200 se pojavljuje prvo na KoSSev.