Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Aleksandar Vučić je često imao potrebu da istakne koliko je Srbija superiorna u odnosu na druge evropske zemlje, čak i one najrazvijenije, pa se nije libio da o našoj zemlji u tim prilikama govori kao da je mala Švajcarska. Tako je bilo i kada je ponosno isticao da je „struja u Srbiji ubedljivo najjeftinija u Evropi“. I to bi bila odlična vest, samo nešto tu fali – nije bila istinita!

Naime, Vučić je prilikom gostovanja na svom omiljenom glasilu, televiziji Pink, pokušao da odbrani to što je gorivo u Srbiji skuplje nego u ostalim zemljama, pa je povukao paralelu sa cenom struje?! Nije bitno to što jedno sa drugim nema baš neke veze, samo je potrebno istaći da je naša zemlja otkad je predvodi Vučić u nečemu najbolja u Evropi.

FOTO: Printscreen/Istinomer

Međutim, kada se iznose takve stavke poželjno bi bar bilo da budu tačne, što kod Vučića u velikom broju slučajeva nije bilo.

– Kažu, povećana je cena goriva. Pa, to što je povećana na drugoj strani je smanjena. To što je smanjeno nikada vam nije vest. Pa, kad kažete da nam je gorivo veoma skupo – pa jeste, al’ ne kažete da nam je struja ubedljivo najjeftinija u Evropi – rekao je Vučić 20. juna 2019. godine na televiziji Pink.

Međutim, prema podacima Eurostata, statističkog zavoda Evropske unije, koji sem zemalja članica EU, raspolaže podacima i za ostale evropske zemlje, najniža cena struje u Evropi nije u Srbiji, već u Ukrajini.

U poslednjem kvartalu 2018. godine cena struje u Srbiji nije bila najjeftinija / FOTO: Eurostat

Naime, cena struje za domaćinastva u Ukrajini u drugom semestru 2018. godine iznosila je 0,041 evra po kilovat času (EUR/kWh), dok je u Srbiji cena struje za domaćinstva bila skuplja – 0,0709 evra po kilovat času (EUR/kWh).

Direktno.rs ide dalje, nećemo stati, pred nama su još desetine i desetine laži predsednika Srbije. Naši čitaoci su nam pomogli i pomažu nam, a mi ih pozivamo da na mejl redakcija@direktno.rs i dalje šalju sve laži i podsećaju na sva neispunjena obećanja Aleksandra Vučića.

Izvor: Direktno.rs

foto: screenshot/RTS