Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Arno Gujon, foto: screenshot/YT/Balkaninfo

Humanitarac, Arno Gujon imenovan je danas za vršioca dužnosti direktora Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu, u sklopu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Odluka je doneta na današnjoj sednici vlade.

„Arno Gujon je osnivač nevladinih organizacija ‘Solidarnost za Kosovo’ i ‘Inicijativa za natalitet i ostanak mladih u Srbiji’, realizovao je brojne akcije pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji, i bio aktivan na širenju istine o događajima na prostorima bivše Jugoslavije“, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova.

Podsetili su i da je autor i koautor četiri knjige o Srbiji i KiM i dobitnik brojnih visokih priznanja u Srbiji i Republici Srpskoj – između ostalih Ordena Svetog Save prvog reda, Ordena Njegoša prvog reda, Zlatne medalje predsednika Srbije za zasluge.

Gujonova organizacija Solidarnost za Kosovo aktivna je širom Kosova, a aktivan je bio i on lično dok mu početkom septembra 2018. godine nije zabranjen ulazak na Kosovo na neodređeno vreme. Ova organizacija je u međuvremenu nastavila da sprovodi humanitarne akcije u srpskim sredinama na Kosovu.

KoSSev