Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Udružena opozicija Srbije (UOPS) pozvala je građane Beograda i Srbije da u ponedeljak, 12. oktobra obeleže 1000 dana od ubistva Olivera Ivanovića.

Okupljanje je zakazano za 19 časova ispred Crkve Svetog Marka u Beogradu.

U saopštenju oni navode da još uvek niko nije osuđen za ovaj politički atentat, dok se „neki od osumnjičenih slobodno šetaju Beogradom i visoko su u vrhu režima“.

Naročito pri odlučivanju o pitanjima koja se tiču Srba na Kosovu i Metohiji, saopštio je UOS.

Podsetili su na to da su funkcioneri SNS pre ubistva Olivera Ivanovića označili kao “izdajicu”, podsećajući i na spot TV Pinka.

“Za spot kroz koji je izvršen medijski linč i pripremljena likvidacija još uvek se ne zna ko je autor, a ko njegov naručilac. Ova televizija još uvek ima nacionalnu frekvenciju, koja je morala biti oduzeta samo iz tog razloga. Ta režimska televizija i danas iz dana u dan primenjuje isti recept medijskog linča ljudi i nakon Oliverovog ubistva. Iako je državni vrh obećao brzu i efikasnu istragu ispostavilo se da je i to samo jedna od izgovorenih obmana i neistina kojima godinama obasipaju građane Srbije”.

Poziv je juče uputio i opozicioni lider Dragan Đilas, gostujući u Presingu .

„Smatramo da je red da se to obeleži i pokrenućemo akciju Hiljadu sveća za Olivera Ivanovića. Nešto što bih ja želeo je da sve opozicione stranke i svi građani u Srbiji koji drugačije misle, dođu tamo i odaju počast tom čoveku“, kazao je.

Poziv za 1000 sveća za Olivera Ivanovića prenelo je nekoliko beogradskih medija koji nisu pod kontrolom vlasti, dok su režimski mediji listom preneli reakciju partnerke Olivera Ivanovića, Milene Popović, koja je nova poslanica SNS, sa osudom Đilasove najave.

foto: screenshot/YT/TvSabac

Članak Ujedinjena opozicija Srbije pozvala na obeležavanje 1000 dana od ubistva Olivera Ivanovića se pojavljuje prvo na KoSSev.