Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Branko Gajić, foto: screenshot/N1

Branko Gajić, suprug kovid pozitivne trudnice koja je izgubila jednu bebu na porođaju, rekao je za N1 da se njegova supruga Nataša oseća bolje i da bi sutra trebalo da bude otpuštena iz bolnice, dok je druga beba i dalje na aparatima.

Gajić kaže da ga je juče pozvao ministar zdravlja Zlatibor Lončar koji mu je obećao da će učiniti sve kako bi se tragičan slučaj rasvetlio.

Gajić je, pritom, demantovao ginekologa Dragana Kikanovića koji je prekjuče u Novom danu ocenio da su tvrdnje da trudnici sa blizanačkom trudnoćom i koronavirusom nije na vreme pružena pomoć – lažne.

„Nataša je bila u svom slučaju pozitivna i morala je hitno da bude hospitalizovana u slučaju da dođe do tromboze. Ultrazvuk je urađen samo pred sam porođaj gde je došao doktor Kikanović, prisustvovao, zaključili su da jedna beba nije živa, i on se samo pokupio i otišao, samo je saopštio mojoj supruzi i otišao. Da ne pričam da je beba koja je preminula bila 600 grama teža nego bebac koji je preživeo, da ne pričam o penjanju uz stepenice moje supruge i čekanju 15 minuta ispred kovid porodilišta da bi se to sve uradilo. Kontakt između moje supruge i doktora Kikanovića već je krenuo od 2. septembra. Mnogo tu nekih stvari se nisu poklopile s onim što on izjavljuje, ali dobro, to ide na njegovu čast. Da je na sve ovo se reagovalo, što se tiče tromboze i mnogih drugih stvari, do ovoga sigurno, sigurno ne bi došlo“, tvrdi Gajić.

N1