Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Foto:Screenshot/Facebook/Dejan Zujovic

Pulmolog Dejan Žujović, koji je i sam preležao koronu, objavio je na Fejsbuku snimak kako nekada izgledaju pluća pogođena ovim virusom, kako bi podsetio ljude koji ne veruju u opasnost koju nosi kovid-19 da on ipak postoji, kao i da vode računa o svom zdravlju.

Na snimku, uz objašnjenje iskusnog pulmologa, može se videti kako je virus bukvalno razorio pluća 22 – godišnjeg mladića. To uništavanje predstavljeno je i grafikonom gde je u procentima izražen gubitak volumena plućnih krila, a u ovom slučaju to je skoro 50 odsto.

Lekari grupe Udruženi protiv kovida upozorili su građane da se očekuje novi talas epidemije korona virusa i pozvali ih da pravilno nose masku uvek kada su u zatvorenom i da drže rastojanje od dva metra.

Tom apelu pridružio se i dr Žujović, jedan od lekara u grupi Udruženi protiv kovida, koji je još jednom ukazao na neophodnost poštovanja mera za sprečavanje širenja korone od držanja distance i nošenja maske gde distanca nije moguća.

“Od ovoga trenutka ne komuniciram sa debilima koji negiraju virus! Ovo vreme zahteva ljude koji su zdravi u glavi. Držite distancu, maska gde distanca nije moguća. Javite se svom lekaru ako se ne osećate dobro. Pokret je protiv svih ekstremnih mera, kao što je policijski čas. Ostajte nam zdravi i živi”, poručio je dr Žujović na Fejsbuku.

Nova.rs, KoSSev