Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Carinici i policijski službenici na administrativnom punktu Mutivode u opštini Medveđa sprečili su u subotu pokušaj krijumčarenja zlatnog nakita i firmiranih satova u čiju se originalnost sumnja.

Prekršaj je otkriven u “audiju Q8“ nemačkih registarskih oznaka koji se iz Nemačke kretao ka KiM.

Automobilom je upravljao 47-godišnji nemački državljanin albanske nacionalnosti rodom iz Prizrena koji je sa suprugom i detetom krenuo na odmor na Kosovo, saopšteno je iz Uprave carina.

Tokom detaljne kontrole vozila u prtljagu putnika, ali i na raznim mestima po automobilu, pronađeno je više komada zlatnog nakita i šest muških satova svetski poznatih marki, čiju originalnost nije bilo moguće potvrditi na licu mesta.

Reč je o dva sata marke rolex oyster perpetual, tri sata marke hugo boss i jednom satu marke calvin klein za koje je putnik tvrdio da ih je tokom godina dobijao na poklon za rođendane.

Pored toga u unutrašnjosti automobila, na nekoliko različitih mesta karakterističnih za planirano skrivanje, pronađeno je dosta raznog zlatnog Nakita – tri masivne ogrlice, jedan lanac, 6 pari minđuša, 5 narukvica u kombinaciji belog i žutog zlata, kao i četiri prstena sa cirkonima.

Procenjena vrednost neprijavljenog zlatnog nakita i satova upitne originalnosti iznosi preko 1.600.000 dinara.

Kako putnik koji je bio u prekršaju ima prebivalištem u Nemačkoj, kod nadležnog Prekršajnog suda u Leskovcu sproveden je hitan postupak, navode iz Uprave carina dodajući da je olukom suda izrečena novčana kazna u iznosu od 235.000 dinara, kao i zaštitna mera oduzimanja neprijavljene robe.

Iz Uprave carina apeluju na putnike da se ličnim nakitom smatra onaj koji se nosi na sebi, a da ukoliko na sebi ili u prtljagu nosite dosta nakita – dužni ste da ga prijavite. Isto važi i za drugu robu velike vrednosti, poput luksuznih satova.

Izvor: KoSSev