Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Krizni štab je mazohistički zakucavao poslednje eksere u kovčeg svoje kredibilnosti, ocenio je u jutarnjem programu NOVA S epidemiolog dr Zoran Radovanović govoreći o jučerašnjim suprotstavljenim izjavama Kriznog štaba da je nošenje maski na otvorenom obaveza, pa potom da nije, već samo – preporuka.

“Ne možete tako da se ponašate: ‘Hajde, sada ćemo da uvedemo nešto’, pa kada im neko kaže. ‘A, kako ćemo to da sprovedemo”‘, oni kažu: ‘Uh, nismo se toga setili’. To ne može tako. To liči na komediju”, ocenio je dr Radovanović u jutarnjem programu “Probudi se”.

Kada razmišljate o nekoj odluci, kako kaže – morate da predvidite posledice – šta će biti ako se primenjuje, kako da se građanstvo privoli da to poštuje i šta ćete da uradite ako se javi otpor.

“I predsednik Republike je shvatio da postoji otpor kada je najavio vanredno stanje , a studenti su izašli na ulice”, napomenjo je on.

Radovanović ističe da je juče prvo bio iznenađen, pa potom zabrinut.

“Krenuo je treći talas. Posle nepotrebnog letošnjeg – mis ada imamo treći. A, situacija je sve ozbiljnija – mi u njega ulazimo sa velikim rezervama prema autoritetu kriznog štaba, što je najblaži termin koji mogu da upotrebim”, istakao je dr Radovanović.

Prvo je istaknuta obaveznost nošenja maski na otvorenom, pa je posle došao demanti.

“Nije to samo promena stava – to je mnogo ozbiljnije – to znači da se Krizni štab ne unosi u odluke koe donosi, u njihovu ozbiljnost, sprovodljivost”, naveo je on.

On je ponovio da je Krizni štab i u septembru nastavio da nas obmanjuje sa podacima.

foto: screenshot/N1

Nova.rs