Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Ričard Grenel sa predstavnicima Albanaca u Detroitu
Ričard Grenel sa predstavnicima Albanaca u Detroitu/FOTO: Instagram/Ričard Grenel

Albanci iz Amerike glasaju za Donalda Trampa, poručio je sinoć putem društvenih mreža izaslanik američkog predsednika, Ričard Grenel, koji boravi u poseti Detroitu, svega nekoliko dana pre američkih predsedničkih izbora.

„U Detroitu sam razgovarao sa privrednim i verskim vođama albanske zajednice. Jasno su rekli: Albanci iz Amerike glasaju za Donalda Trampa“, navodi se u Grenelovoj objavi na Instagram-u.

Grenel se takođe oglasio objavom na Tviteru uz navode da je u Detroitu kako bi radio na tome da što veći broj ljudi izađe na biračka mesta.

Osim što se sastao sa Albancima u SAD-u, Grenel je pre svega pet dana boravio u Viskonsinu i Ilinoisu, gde se sastao sa predstavnicima srpskih zajednica iz ovih država.

U organizaciji inicijative „Srbi za Trampa 2020“, Grenel je potom prisustvovao liturgiji u crkvi Svetog Save u Milvokiju.

U Americi je u toku predizborna kampanja za predsedničke izbore koji će se održati 3. novembra. Trampov izaslanik, kao i sam Tramp, već danima obilaze savezne države gde se održavaju predizborni skupovi.

Sa druge strane, svoje predizborne aktivnosti sprovodi i Trampov protivkandidat – demokrata Džo Bajden.

Nedavno je u javnost dospeo navodni dokument u kojem je izneta vizija ovog demokratskog kandidata o odnosima Amerike sa Kosovom i Albanijom.

Deo dokumenta odnosi se na predizborna obećanja Albancima ukoliko bude bio izabran za predsednika, a među kojima su ta da će preokrenuti „neuravnotežen pristup Trampove administracije prema Kosovu i Srbiji i ponovo uspostavi pošten i pravičan odnos“, da će „ohrabriti EU da odobri viznu liberalizaciju Kosovu i raditi na postizanju rešenja u dijalogu kojim će se poštovati teritorijalni integritet Kosova i koje će dovesti do punog uzajamnog priznanja“.

Članak Grenel iz Detroita: Albanci glasaju za Trampa se pojavljuje prvo na KoSSev.