Kontakt

srcesrbije.online@gmail.com

Albanska koalicija „Jednoglasno” neće biti deo nove vlasti, jer, kako su kazali, ne mogu biti deo Vlade koju dominatno čine stranke i politike koje ne žele ravnopravnost Albanaca u Crnoj Gori i sa kojima se programski i starteški razlikuju.

Iz te koalicije su u odgovoru mandataru Zdravku Krivokapiću naveli da stranke koje dominatno čine novu Vladu nisu glasale da Tuzi postanu opština, kao ni za Zakon o upotrebi nacionalnih simbola.

„Te stranke državu Kosovo nazivaju lažnom, a često i terorističkom i ne žele građansku već (veliko)srpsku Crnu Goru“, kaže se u odgovoru.

Čelnici tih stranki, kako su kazali, i na početku 21. veka, „sanjaju o zauzimanju Skadra, Dubrovnika, Peći i Prizrena i govore o otkopavanju oružja“.

„Oni članstvo u NATO smtraju starteškom greškom, baš kao i nezavisnost Crne Gore. Podržavaju pokušaje prisvajanja naših zajedničkih svetinja, kojim Srpska pravoslavna crkva udara u temelje multietičke i multikonfesionalne realnosti u zemlji“, navodi se u odgovoru.

Iz koalicije su poručili Krivokapiću da bi „bili srećni kada sve prethodno navedeno ne bi bila istina“.

„Ako nas konkretnim delovanjem budete ubedili u suprotno bićemo neizmerno radosni“, kazali su iz koalicije „Jednoglasno“.

Oni su naveli da će u Skupštini podržati svaku odluku ili pravni akt za koje ocene da su u opštem interesu.

Vijesti