Saradnja

SO Aleksinac

SO Aleksinac je finansijski podržala niz aktivnosti udruženja u 2017.g.

Адреса

Улица: Књаза Милоша 169

Поштански број: 18220

Град: Алексинац

Регион: Србија

Контакт

Телефон: +381 18 809 047

Fax: +381 18 804 107

 

 

http://www.aleksinac.org

Biblioteka "Vuk Karadžić", Aleksinac

Biblioteka "Vuk Karadžić" ima tradiciju dugu 150 godina. U začetku osnovana kao javna čitaonica stigla je dotle da 1995. godine postane samostalna ustanova u kulturi na teritoriji opštine Aleksinac. Zadnjih 30-tak godina bibloteka radi i funkcioniše u svojim prostorijama u centru (ul. K. Miloša 161), na ukupnom prostoru od 320 m2 u zgradi koji predstavlja deo bivšeg Radničkog univerziteta tj. Centra za kulturu Aleksinac.

Biblioteka spada u red srednje malih biblioteka (sa fondom oko 100.000 knjiga). Svoju delatnost obavlja na teritoriji opštine Aleksinac.

 

 

 

 

http://www.albook.rs/

Društvo vodeničara "Morava", Aleksinac

Udruženje građana - Društva vodeničara „Morava” (DVM) je nestranačko, nevladino i neprofitno udruženje koje radi radi na ostvarivanju ciljeva u oblasti zaštite arhitektonskog i kulturnog nasleđa, starih zanata, životne sredine i održivog razvoja i unapređenja seoskog turizma.

Članovi DVM-a se bave očuvanjem etno stila gradnje, zaštitom dobara spomeničke vrednosti, očuvanjem tradicionalne proizvodnje zdrave hrane i u tom sklopu očuvanjem stare srpske tradicije i starih zanata, a posebnu pažnju posvećuju obnovi i rekonstrukciji starih vodenica na prostoru Aleksinca i okoline. Rade na očuvanju vodeničarskog zanata, zalažu se za razvoj seoskog turizma i za korišćenje čiste i obnovljive energije.

 

 

 

 

http://vodenicari.com

Centar za kulturu i umetnost, Aleksinac

Centar za kulturu i umetnost deluje kao samostalna radna organizacija u oblasti kulture s posebnom odgovornošću. Osnivač Centra za kulturu i umetnost je Skupština opštine Aleksinac.

Centar za kulturu i umetnost svoju delatnost obavlja u Domu kulture Aleksinac, Domu omladine Aleksinac, na svim otvorenim prostorima prilagođenim za obavljanje kulturnih delatnosti, pokretnim bioskopom za selo, prostorima u obrazovnim ustanovama i ostalim prostorima na kojima je to moguće.

 

 

 

 

 

http://ckualeksinac.rs/